Over mijn Yogaweg

Mijn motto: "Alle leven is Yoga!!"

Mijn jeugd 

Ik ben Diana Sylvia Hooi (Mira) geboren op 14 oktober 1966 in Amsterdam. Ik ben deels opgegroeid in Amsterdam oud-west, vlakbij de Van Hal straat, tram lijn 10 en het Westerpark, waarna ik op 11 jarige leeftijd ben verhuist naar Lelystad. Op 11 jarige leeftijd ben ik ook uit eigen beweging thuis gestart met het beoefenen van Yoga met behulp van Bibliotheek boeken. Op 12 jarige leeftijd onderging ik een bijzondere verschuiving in mijn bewustzijn, dit ging gepaard met wat leek op een depressie. Je voelt je dan dusdanig anders, dat je dan even niet meer weet wie je bent en je gebruikelijke rootsgevoel kwijt bent. Dat was de periode ook dat ik o.a. de oedeem benen genas van mijn oma en een spontane genezing veroorzaakte van een verwaarloosde ontwrichte duim van de echtgenoot van mijn nicht. Op school vertelde ik mijn mede studenten, waar ze last van hadden en ontving bij tijd en wijlen spontaan kennis van zaken die ik normaal niet had kunnen weten, met name ook op het gebied van de Yoga- en yogaprocesbegeleiding  zelf.  


Op mijn 16e jaar kwam zeer uitzonderlijk een volwassen vrouw op mijn pad die ik kennelijk innerlijk moest begeleiden i.v.m. met ernstige burnout en fibriomalgie verschijnselen.. Zij was ook zelf er van overtuigd,, hoe jong ik ook was, dat zij bij mij moest zijn. Ik heb haar 3 jaar intensief begeleid, waarna ze zelf aangaf, dat het zo goed was en aangaf dat ze nu voldoende handvaten had om haar zelf met succes te kunnen helpen. De dame zelf was ook zeer gemotiveerd en toegewijd aan, wat door mij destijds was aangereikt. aan adviezen en innerlijke en fysieke Yoga oefeningen en technieken e.d. Mijn ouders wisten (heel begrijpelijk) niet zo goed, waar ik nou mee bezig was. 

Als baby/peuter was het heel moeilijk voor mijn moeder om mij te voeden. Ik at namelijk geen vlees. Dus moest mijn moeder van alles verzinnen om mij toch te voorzien van eiwitten. Er was een periode dat ik wel wat vlees at, maar vaak gingen de karbonaatjes naar mijn vaders bord!  Op mijn 18e besloot ik abrupt om vegetarisch te worden en geen vlees e.d. meer te eten, ook dat was even wennen voor mijn ouders en naaste familie. Ik heb eigenlijk een prachtige familie die mij uiteindelijk helemaal accepteerde wie ik was en zelfs vegetarisch voor mij gingen koken. De Yoga vonden zij uiteindelijk ook prima, want dat was veel beter, dan wat veel andere tieners deden, waarbij het een en ander ontspoorde. Wat veelal een nachtmerrie was voor de ouders. 

Het vervolg van mijn Yogaweg: 

Op 18 jarige leeftijd volgde ik de eerste yoga opleiding in Amsterdam aan de Prins Hendrikkade, waarna de Yoga journey zich vervolgde door opleidingen te volgen o.a. in Bussum en Rotterdam.
Ik ontmoette een Swami die actief was in de Brahma Rishi mission/ Sanata Dharma en volgde enkele jaren zijn teachings. Dat was voor mij de eerste keer dat ik echt in aanraking kwam met de vedische kennis. In de vroege 20 tiger jaren werd ik geïnitieerd door Koos Visser/ Narada Kush in de Trancedente Meditatie techniek en ging werken in het Ritam conferentie centrum om mijn TM cursus te betalen. Ik besloot daarna de TM-Siddhi cursus te gaan doen bij Greet Hesse op Soeria. Dat was een zeer mooie tijd. Mijn eerste Yogalessen heb ik gegeven in het Ritam gevestigd toen in Wassenaar voor een groep managers die daar Vedische management cursussen volgden. Daarnaast was ik daar de vaste kokkin en verzorgde ik de ontbijten, lunches en diners. 

Mijn huwelijk, gezin en werk (is overigens ook Yoga): 

In 1990 trouwde ik met Surajit Das (Indiase klassieke muziek muzikant) in India en kreeg 2 kinderen: Sarjal Levi Das (1991) en Radha Shyma Das (1992). Het moederschap vroeg terecht om aandacht. Ik gaf toen nog wel Yoga les, maar was op een laag pitje. 
In de latere 90 tiger jaren ging ik werken bij de gemeente Lelystad als administratief medewerker bij wijkgericht werken en heb daar letterlijk de eerste basis administratie opgezet. In 1999 kwam ik in vaste dienst van de gemeente Lelystad, waarna ik na een cursus te hebben gevolgd, als juridische secretaresse, werd gepromoveerd tot juridisch administratief ondersteuner bij juridische zaken en veiligheid. Daarna ging ik werken als secretaresse bij afdeling ingenieursbureau & projectmanagement en vervolgde ik mijn carrière bij de gemeente Lelystad als projectondersteuner bij het ingenieursbureau. 

Mijn Yogaweg vervolgde zich verder: 

Naast mijn werk als ambtenaar had ik nog een aantal Yoga opleidingen gevolgd, waaronder een meesteropleiding, waarna mijn Integrale Yoga leraar destijds mij aanmoedigde om ook de docentenopleiding te gaan geven.  Deze zelfde leraar vroeg mij rond de kerst in 2010 of ik bereid was de hele opleidingstak van zijn yogacentrum op mij te nemen, dit is uiteindelijk niet doorgegaan.. Ik ben wel gestart met het opzetten van mijn yoga opleidingen en had mijn opleiding op een dusdanig niveau gebracht, dat dit leidde tot een HBO erkenning additionele opleidingen door de Dutch University College in 2014-2015.. Verder was ik al als algemeen master of yoga  erkent door de Internationale Yoga Federatie. Voor enige periode werd ik tevens benoemd tot secretaris van de Internationale Yoga. in Nederland. Onderaan deze pagina ziet u mijn IYF master ID card.  Daarbij ben ik cursussen en workshops gaan volgen op het gebied van alternatieve welzijn, frequentie fonoforese therapie bij een oud pionier op dat gebied, namelijk: Ronne van den Hurk en energetische massage bij de meester healer Cheng Hoe Lim. 

Een aandachtspuntje wat zich aandiende in mijn leven

Nadat bij mijn dochter in 2015 schizofrenie was geconstateerd, werd ik gedwongen opnieuw terecht een stapje terug te doen, wat ik ook heb gedaan. Ik werd (en ben nu nog steeds) mantelzorger voor mijn dochter, een prachtige opgave en innerlijke uitdaging, die absoluut niet onder doet aan het zijn van een ambtenaar, teacher trainer e/of yoga leraar. In tegendeel! De zorg voor iemand brengt de mens nog meer in de innerlijke onvoorwaardelijke spirituele overgave! Tenslotte is alle leven Yoga! En is het leven zelf al 1 grote Yoga!!! 

Grote meesters die mij tot op heden op mijn yogapad hebben geinspireerd zijn o.a.: 

Maharishi Mahesh Yogi & Guru Dev, Shri Aurobindo & de moeder, Kriya Yogi Paramahansa Yogananda, Jezus van Nazareth, de Boedha, de Sufis, Shirdie Babba, Shree maa, Amma, Mother Meera, Anandamayima en allen die voor mij een spiegel waren op mijn levensweg! 

Heden: 

Na het verlies van mijn gemeente baan in december 2019, was ik noodgedwongen om te verhuizen. 
In 2020 ben ik weer in het Siddhadorp komen wonen en nu in 2022 kriebelt het weer om de Yoga op te pakken en is Samatha Yoga nu een feit! 

Ik hoop dat ik je mag ontmoeten in 1 van mijn yogalessen en/of workshops.  Hieronder ziet u mijn levenslange International Master of Yoga identity card van de International Yoga Federation. en ben dus bevoegd voor het geven van Yoga docenten opleidngen en yogalessen.


Met vriendelijke groet, 
Diana Sylvia Hooi (Mira) 

!